WAKTU OTAK BEKERJA

Saya bekerja paling efisyen antara jam 11 malam hingga 3 pagi. Sekarang lebih senang nak focus sebab anak-anak tido lena sampai pagi. Kalau sebelum ni anak yang kedua akan bangun untuk nak menyusu 2-3x semalam. Sekarang nak bangun 1 kalimpon susah. Dia akan bangun jam 7 untuk nak susu sebotol dan sambung tido. Itu routine dia dalam beberapa minggu ni. Rahsianya ialah bagi MEALSHAKE dalam susu. Satu scoop setiap kali bancuh. Ganti 1 scoop susu. Insyaallah tido lena. Kalau mak yang suka tido, lagi la puas tido sebab tak perlu bangun. Hehehe. 

Tapi saya tak boleh tido bila anak tido. Otak akan bergeliga untuk nak buat macam2. Contohnya saya akan buat slides jika ada kelas nak berlangsung, buat poster, baca articles, tips, buat planning, strategy. Jika ada order, saya akan bz packing. 

Malam tadi saya bagi talk Latihan Pengedar Baru. Husband dan anak-anak ofcourse ikut sama. Family business katakan. Selepas talk, ada sharing tips sikit dengan rakan-rakan yang hadir. Lepas tu sambung makan dengan sidelines. Anak-anak kami bermain sama....dah terlepas bedtime 😅. Tapi disebabkan kami akan 'tinggalkan' sekejap business kami apabila mengerjakan umrah, so kena la work hard sikit. 

Tiba di rumah hampir jam 12 malam. Parents dah tido...tak sempat wish goodnight. Lepas bersihkan anak-anak, dan tidokan mereka, saya sambung buat kerja. Malam ni nak buat kat sofa sambil tgk tv.....tp tak tgk pon. 

Jam 1.30 pagi, tiba2 Walid call. Ingatkan tertekan. Ni dialogue kami:

Saya: Walid? (Expecting bunyi dengkur...)

Walid: Pah dah balik ke? Where are you?

Saya: Kat belakang ni. 

Walid: Belakang mana? 

Saya: Belakang...kat sofa belakang, tgk tv. 

Walid: Ohhh dah balik ke? i didnt hear the car. 

We said goodnights after that. 

Ada satu ketika tu, terasa jap diri ni masih anak kecik...dan dia masih walid ku yang sentiasa protective ❤️...

.......

Rumusan: 

✅Nak anak tido lena, bagi lah mealshake. 
✅Untuk sentiasa fresh walaupun tak cukup tido, ambil lah Ostematrix sblm tido. Bila bangun ambik pulak Cinch Tea, Performance Drink, Bcomplex. Ada lagi...tapi ni wajib 😉

Post a Comment

www.CodeNirvana.in

Translate

Total Pageviews

Copyright © Now I Love Vitamins.....!! | Designed By Saminu Eedris