Ovari kena buang sebab Shaklee??

Baru ni timbul lagi isu pasal Shaklee. Adeh....mmg nak kena saman diorg ni. 



Meh saya perjelaskan lagi. 

KENAPA SHAKLEE SELAMAT?

Sebelum saya ulas lebih lanjut, ada satu produk Shaklee yang dah berusia 100 tahun. Genap 100 tahun this year. Ia adalah sejenis multivitamin PERTAMA DUNIA, yang diberi nama VITA-LEA. 

🎯 Bulan ni dapat free sebotol Vita-Lea jika anda join sebagai MEMBER dengan pembelian 1 barang sahaja (walaupun yang paling lowest price)

Anyway saya sambung pasal kenapa Shaklee selamat. 

🔹Shaklee ada saintis bertauliah mereka sendiri, yang jalankan R&D. Apa pentingnya R&D? Penting la....sebab nak pilih bahan-bahan yang selamat, the best of the best quality. Bukan calang2 supplier boleh supply bahan ingredient kat Shaklee. Contoh Alfalfa, ada ladang khas tanam alfalfa ni. Satu ladang je. And ada proses nak buat jadi tablet. Kalau beli kat cold storage and ratah buat ulam, tak elok sgt sebenarnya. Setiap bahan baru akan diuji beratus test. 300 lebih test utk make sure is betul2 ok utk diguna. 

Ada tak company nutrisi yang buat R&D? Kalau ada, tak banyak sebab high cost. Lepas R&D, produk dah develop. Maksudnya ia boleh diguna pakai. Tapi Shaklee tak terus jual. Shaklee buat another step di mana ia adalah TIDAK WAJIB dibuat oleh syarikat makanan tambahan atau suppelemnt. WAJIB untuk syarikat pharmacy. So baca point kedua. 

🔹Semua produk telah diuji secara klinikal. Maksudnya Shaklee, bersama saintis dan doctor di hospital bekerjasama. Tujuan untuk buktikan produk ini selamat dan tiada side effect jika di ambik atas nasihat SID yang bertauliah. Pesakit akan di ambil record mengenai keadaan semasa dan kemudian di beri supplement. Doctor akan selalu monitor dan check sample darah atau sel. Buat xray bagai. Lepas certain time, record balik. Semua produk shaklee yang dah ada di market, SEMUA SELAMAT. Terbukti berkesan. Di malaysia, ujian klinikal ni tak wajib. Tapi shaklee buat sbb nak buktikan selamat. Di Malaysia, tiada lagi syarikat supplement yang ada clinical test. Sebab tu kami menang BEST BRAND ❤️

🔹Di Malaysia ada macam2 akta dan undang2 dan peraturan. Antaranya tak boleh nak sebut 100% guaranteed or money back guarantee. Tak boleh jugak guna iklan perkataan INCH LOSS, gerenti loss x kg bila mkn 3 jam, semua ni TAK BOLEH SEBUT. Seperti yg tertera oleh Advertising Standards Authority Malaysia (ASA Malaysia). So kalau ada yg was2, boleh je tanya saya direct tentang setiap produk.

🔹Penyakit tak terjadi dalam sekelip mata especially yang berat2 and mcm ketumbuhan. Punca semua ialah STRESS, PEMAKANAN dan KURANG NUTRISI. Ada lagi sebab but yg ni sangat related dgn isu2 dok ada ni. Ambik masa bertahun. Lagi2 

🔹Jangan sebar fitnah sebab anda boleh didakwa! 

Jika ada isu-isu lain, boleh je PM saya dan saya cuba akan bantu sebaik mungkin, sejelas mungkin insyaallah. Yakin lah makan Shaklee untuk nak sihat. 

#shakleeforlife
#projekRM500
#viral


SHARIFAH FARINA
🔱Master Coordinator
🎓Shaklee Certified Product Trainer

14 comments

isu ini adalah terpencil dan sengnaja nak dibesarkan supaya shaklee mendapat nama tak baik..

Reply

Biasa la...barang bagus dan famous, takkan lari dek controversi. Benda ni akan selalu berlaku, tapi kami tetap teguh. Kalau ikut logik, product yang tak elok, takkan stay di pasaran berpuluh-puluh tahun. Insyaallah product Shaklee, selamat dan berkesan. Encik Hanafi nak cuba? :)

Reply

saya pernah cuba Vita c..memang best tu!

Reply

Kakak baru terbaca kisah ini.
Atau sebenarnya dia dah ada tapi tak disedari.
Lalu product ini disalahkan.. entahlah..

Reply

Awak nak order lagi? Meh order kat saya...hehe. Bulan ni dapat free vitalea jika enrol sbg new member dan purchase product.

Reply

Kalau cyst atau fibroid, ambik masa untuk develop dan membesar. Tapi ada ke manusia nak menyalahkan diri sendiri? Hehe....jarang2 kot. Insyaallah Shaklee selamat. Company pon dah keluar statement.

Reply

Bukan Shaklee sahaja yang dipersalahkan, banyak lagi supplement lain yg disalahkan. Arwah Azean dikatakan mendapat kanser kerana sebab banyak makan vitamin Amway. Saya cuba nak jelaskan pada orang yg berkata demikian, dia terus letak telefon tak mahu dengar.

Tak boleh salahkan mereka berkata demikian kerana ada kajian yang mengatakan vitamin merbahaya, tapi kajian tersebut ada kekurangannya dan tidak boleh diterimapakai.

Maklumat lanjut ttg kajian tersebut boleh dibaca di sini:
http://kesihatan.biz/artikel/vitamin-membahayakan-kesihatan-anda

Reply

Berbisnes memang ada cabaran dan halangan yang perlu kita tempuhi untuk berjaya...

Reply

sesetengah vitamin ada body yang boleh menerima dan ada yang tidak boleh menerima kan dear.

PG tag segmen ni ya :)
http://mrsyatie.blogspot.com/2015/06/1st-giveaway-by-murni-alysa.html

Reply

Yes betul....jadi tugas kita ialah sentiasa share tentang vitamin sebagai makanan tambahan.....

Public awareness is the key.

Reply

Kalau tanpa cabaran, kita tak value penat lelah nak berjaya :)

Reply

Most of the time, orang akan salah anggap healing crisis ialah badan 'tidak dapat menerima' vitamin. Walhal ia sebenanrnya kesan positive bahawa badan sedang bertindak balas....ke arah makin sihat insyaallah. Contoh healing crisis....demam, badan sengal2, naik jerawat dan sebagainya. Tapi hanya sementara. Minum banyak air.

Reply

Kadang tuh susah nak faham mereka yang suka nak cakap ikot sedap jek.

Reply

bahaya makan shaklee...????? ohhhh ni dia...

http://www.bahejabella.com/2015/04/bahaya-makan-shaklee.html?m=1

Reply

Post a Comment

www.CodeNirvana.in

Translate

Total Pageviews

Copyright © Now I Love Vitamins.....!! | Designed By Saminu Eedris