Masalah Lelaki: Wallet Tebal

Antara masalah kaum lelaki ialah membawa wallet yang tebal dan diletak di pocket belakang seluar. Jadi, bila jalan tu, dah tak cantik view di bahagian punggung...hehe. And lagi satu yang tak best, susah nak duduk. Kena keluarkan daripada pocket, letak atas meja. Ni juga mengundang masalah lain seperti tertinggal dan sebagainya.


Apa yang menebalkan wallet? Zaman sekarang, semua benda kita beli kalau boleh nak collect points supaya boleh redeem free gifts. Jadi banyak la terkumpulnya 'loyalty cards'. Kalau perempuan, mungkin ada kad Mothercare, La Senza dan sebagainya. Lelaki pula kad petrol, bonus link etc. Tak masuk lagi IC, Kad ATM, Kad Credit, name cards, kad nikah etc. Cash, duit syiling, resit beli barang, resit atm....mana tak tebal. Kalau wallet pompuan besar, so takde masalah.

Tu yang saya nampak kaum lelaki pon ada wristlet dan hangbag. Huhu....Nasib baik hubby ku tumpang my handbag je. Tapi kalau banyak, dia la kena bawak.

Men with handbags


Men with handbags

Nanti jangan sampai jadi macam ni sudahhhhhh......



Anyway, masa browse pagi tadi saya terjumpa ada company ni dah cipta slim wallet. Saya bukan la jual or jadi agent pon. Shaklee tetap income no. 1 dan hanya satu. Tapi saya rasa boleh selesaikan masalah poket belakang yang terjojol dengan wallet.



Bellroy Slim Wallet


Korang boleh survey kat sini ye. http://bellroy.com/slim-your-wallet.

Tak pasti ada jual kat Malaysia ke tak. Tapi iklan dia ada keluar di local blog.

4 comments

saya xsuka guna wallet... hiihihihihi...

Reply

En Ikhwan guna apa untuk simpan duit? Handbag atau kocek? Hehe

Reply

Assalammualaikum...

mselim3 pun ada masalah wallet tebal nie... sebab dalam wallet byk sangat kad bonuslink, aeon, dan macam2 kad ada.. hhehe

mselim3

Reply

Kebanyakkan lelaki sekarang nih akan bawak slang bag untuk mengisi pelbagai gadget mereka selain dari membawa wallet.

Reply

Post a Comment

www.CodeNirvana.in

Translate

Total Pageviews

Copyright © Now I Love Vitamins.....!! | Designed By Saminu Eedris