Power Pumping dan Shaklee

Percaya tak kalau saya cakap anda perlukan kedua-duanya. 

Power pump ialah untuk menghantar signal 'susu tak cukup ni' ke otak untuk produce lebih banyak susu. Ramai dah salah anggap sebab ingat power pump ni nak mengumpul susu. 

Salah satu cara yang saya suka buat ialah selepas direct feed baby, saya akan sambung pump selama 10 minit. Ini adalah untuk make sure breast kita betul2 kosong. Sebenarnya, mengosongkan breast adalah kunci untuk susu banyak. 

Lagi satu cara yang banyak di ajar dalam Internet ialah power pump selama sejam. Cara nya ialah you allocate sejam dan setiap 10 minit you pump dan kemudian berhenti. Pastu sambung semula. 

Bila boleh nampak result?

Sebenarnya ia berbeza mengikut individu. Kalau ibu tu sihat, mungkin 2-3 hari susu makin banyak. Kadang seminggu lepas tu. 

Mungkin ada mommies risau susu EBM dah hampir habis dalam peti ais. Actually mmg mommies kena kerja keras power pumping untuk naikkan production susu. Ini lah peranan memakan supplement. You really need this sebab untuk kekal bertenaga dan kurangkan stress. Stress pon tak Bagus untuk penghasilan susu. Take breast feeding supplements especially Shaklee. Trust me.

Kalau mommies berada di rumah, boleh je sentiasa direct feed. Usually bila susu kita kurang, baby selalu merengek dan nak mengempeng je betul tak. Actually bila dia direct feed, bagus juga.

Anyway ni gambar hasil power pump daripada minggu sebelum nya. 

Tak sampai 15 minit dah hampir penuh. Ada banyak lagi gambar susu penuh. Boleh like page EBM DIARY. 

Kalau berminat nak cuba breastfeeding supplements, boleh whatsapp Saya 019.264.7332

Post a Comment

www.CodeNirvana.in

Translate

Total Pageviews

Copyright © Now I Love Vitamins.....!! | Designed By Saminu Eedris