TAHI LALAT DI BRA? TRY GET CLEAN BREASTFEEDING BRA SET

Siapa ada masalah tahi lalat di baju dalam?

Kalau ibu menyusu, masalah ini sangat common. Especially yang susu mencurah2 (letdown) sampai membasahi bra dan baju. 

Antara sebab, susu badan kita mempunyai banyak khasiat. Oleh itu pembentukan tompok hitam ni lebih cepat terjadi. Tetapi kalau dah berhari2 dibiarkan terperap dalam bakul, memang la taik lalat tu jadi corak baru kat bra tu....hehe.

Ia tidak membayakan baby or mommy tu, cuma kurang menarik (buruk actually). Bayangkan anda beli bra sexy2, dah tak cantik pulak. Kalau nursing bra yg diperbuat daripada cotton lagi la terdedah kepada masalah ni sebab padding dia tebal.


Untuk di masa akan datang, boleh la amalkan tips bawah ni.

1. BELI BRA KALER GELAP. AVOID LIGHT COLOURS. Kalau gelap, mungkin tak perasan kalau ada tompok2 hitam. Walaupun kaler yang light2 dan cerah mempunyai design yg sweet2, yang gelap pon not bad.

2. RENDAM BRA CEPAT-CEPAT. Salah satu cara yg effisyen ialah sediakan bakul khas untuk bra atau undergarments anda. Rendam sebelum tido.

3. BELI BRA YANG BOLEH KELUARKAN PADDING. Saya mendapati bra yang boleh keluarkan padding (cth: Sleep bra) tidak mempunyai masalah taik lalat. Tetapi bra yg dah dijahit sekali dengan padding atau padding tebal, mesti ada taik lalat.

Anda juga boleh mencuba PETUA untuk menghilangkan taik lalat (yg baru) di bra atau baju iaitu dengan:

1. Merendam pakaian tersebut dengan Shaklee's Fresh Laundry Detergent bersama air panas. Biar semalaman.

Get Clean Fresh Laundry. Bau dia mg fresh and sangat2 bersih

To order, whatsapp to 019- 264 7332 or email me or you can even order on your own at this link. So easy!



2. Sapu Shaklee's Basic H pada bahagian yg ada taik lalat, biarkan 20 minit dan kemudian rendam dalam air panas.

Basic H ada 1001 kegunaan. Superb! 




To order, whatsapp to 019- 264 7332 or email me or you can even order on your own at this link. So easy!




Ada kalanya dapat hilang atau pudar sedikit. Tapi bagi yang dah lama, memang kena ganti bra baru....kahkahkah...

You can also add Shaklee's softener yang wangi (fresh smelling, not flowery kind of smell) to your laundry.




GOOD LUCK MOMMIES!

 



To order, whatsapp to 019- 264 7332 or email me or you can even order on your own at this link. So easy!

ORDER YOUR OWN. DELIVER TO YOUR DOOR STEP



Post a Comment

www.CodeNirvana.in

Translate

Total Pageviews

Copyright © Now I Love Vitamins.....!! | Designed By Saminu Eedris