Supplement for Breastfeeding

Kalau awak terjumpa blog saya ni, boleh tak saya nak teka the following situations:

1. Awak sedang mencari cara untuk nak increase EBM?
2. Awak tengah survey pasal supplement shaklee untuk ibu menyusu?

Kalau jawapan no. 1 or 2.... well.....you've come to the right place. 

Before I proceed further, I must clarify that Shaklee does not increase your EBM. Ia bukan sejenis milk booster mcm sesetengah pil-pil lain. Shaklee membantu sahaja. The logic is, as long as your body has balanced nutrition, all will work well within your body. BUT, you still have to put in effort. Which is drinking lots of water and constant pumping. I've been through episodes of highs and lows of milk production. You can refer to my other blog here: http://rants-of-a-lady.blogspot.com/2012/05/mission-to-increase-my-ebm.html

Kat bawah ni adalah supplement cadangan untuk ibu menyusu. Insyaallah, dengan berkat doa dan usaha, susu akan melimpah ruah.





Why these supplements?



Vita-Lea Iron fortified (multivitamin) : 
Lengkap dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi.

Ada kajian mengatakan, kandungan zat besi dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan pertama menyusu bayi, dan ibu juga digalakkan menambah ikan bilis (salah satu sumber zat besi) ke dalam makanan pertama si comel. Maka, pengambilan vita-lea iron fortifiedini membantu si anak memebesar dengan baik.


B-Complex : 
Penting bagi ubat saraf, menukarkan makanan kepada tenaga (bantu turunkan berat badan!), memberi tenaga pada si ibu, menenangkan saraf, mengelakkan stress, serta membantu ibu sentiasa berfikir positif. Bila ibu gembira, penghasilan susu ibu lebih mudah, kan?


Vitamin-C : 
Antihistamine semulajadi, meningkatkan antibodi dalam susu ibu. Jika si ibu atau si anak demam, anda hanya perlu tingkatkan pengambilan vit-C ke 2 biji sehari. Mungkin tak perlukan ubat demam. Kadangkala, bila pumping ataupon di gigit oleh anak, puting akan mudah terluka, maka, luka akan cepat baik, selain dari kulit makin bersih, cerah & cantik.


Alfalfa : 
Mempunyai 1001 khasiat, dan antaranya sebagai penggalak susu. Dalam penyususan, alafalfa membantu memekatkan susu di mana ia akan menambahkan jumlah lemak di dalam susu ibu. Maka, susu ibu lebih lemak berkrim! Selain itu, ibu akan jadi lebih lawas (bantu turunkan berat badan!), dan bantu buang angin dalam badan. Bayi anda akan kurang kolik (angin dalam badan).


Energizing Soy Protein (ESP) : 
Seperti namanya - ia memberi tenaga, bantu melancarkan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Kalau lapar-lapar tue, sebagai alternatif kepada makanan ringan, boleh laa minum segelas ESP.

Manakala, untuk bayi, anda akan dapati berat badan bayi bertambah dengan kadar yang memberansangkan, penuh muscle gitu.


Oste-Matrix : 
Shaklee Kalsium-Magnesium yang dilengkapi dengan Vitamin D dan lain-lain. Kalsium sangat penting bukan saja untuk ibu menyusu malah untuk semua wanita, kerana kita mudah mendapat osteoporosis apabila meningkat usia kelak.

Bilangan kalsium dalam darah akan berkurangan apabila si ibu di datangi haid. Maka, bagi sesetengah ibu yang mendapati susunya merudum tatkala period, digalakkan untuk mengambil Cal-Mag seminggu sebelum dan sepanjang waktu period.

Kepada anda yang mempunyai bayi yang demam kuning (jaundice) di dalam pantang, digalakkan untuk mengambil OsteMatrix ini agar khasiat Vitamin D dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu. Kita disuruh jemur bayi di waktu pagi adalah untuk dapatkan Vitamin D dari cahaya matahari pagi, bukan? Namun, anda pasti sedar tentang keburukan terdedah kepada cahaya matahari pada waktu yang lama.


Berminat nak cuba? SMS/Whatsapp 019 264 7332 atau email farinasworld @ gmail.com.







Post a Comment

www.CodeNirvana.in

Translate

Total Pageviews

Copyright © Now I Love Vitamins.....!! | Designed By Saminu Eedris